“Aanrader voor iedereen die met media te maken heeft. Scherpe observaties en opbouwende kritiek.”

Mareille Smits – UWV

Mediatraining bij open inschrijving

Wij geven ook mediatrainingen bij open inschrijving. Je kunt dan tegen een aantrekkelijk tarief (€ 495*) deelnemen aan een groepstraining en traint met cursisten uit andere vakgebieden. De groepen zijn niet groter dan zes personen. Deze training is bijvoorbeeld geschikt voor degene die zelf wil investeren in een mediatraining – bijvoorbeeld ter voorbereiding op een baan als woordvoerder. Voordeel van deze groepstraining is dat je leert van anderen. Nadeel is dat je minder persoonlijke aandacht krijgt dan in een op maat gemaakte mediatraining.

Maandelijkse mediatraining

De mediatrainingen bij open inschrijving worden maandelijks gegeven in onze trainingsruimte en tv-studio in Amsterdam. De eerstvolgende trainingen zijn op 14 juli, 15 september, 29 september, 31 oktober, 24 november, 12 december.  De start is om 09:00 en de mediatraining eindigt om 16:00. Je kunt een plaats reserveren via email of bel direct met  (020 428 5805).

Inhoud van de mediatraining

In deze mediatraining wordt vooral praktisch geoefend in het geven van interviews. De vraaggesprekken worden opgenomen op video, teruggekeken en geanalyseerd. Je krijgt zo inzicht in je eigen actiepunten voor mediaoptreden. In de oefeninterviews wordt gewerkt met regie nemen volgens een simpele methode, het communiceren van een voorbereide mediaboodschap, omgaan met onderbreking, en het afronden van een vraaggesprek met een krachtig statement.

Daarnaast is er aandacht voor de formulering van een goede mediaboodschap. Uiteraard kijken we ook naar persoonlijke presentatie en non-verbale communicatie. De interviews in de mediatraining bootsen journalistieke interviews na en zijn zo realistisch mogelijk. Je draagt zelf de onderwerpen aan waarover je wilt worden geïnterviewd. Elke interviewvorm kan worden getraind – radio, tv, telefonisch, kritisch of juist informatief. Ook mediaoptreden tijdens crisissituaties kan worden behandeld – bijvoorbeeld een live interview in een nieuwsuitzending.

(*prijs is inclusief BTW, consumpties en lunch)

Brochure aanvragen

11 + 7 =

Mediatraining

Mediatraining

Mediaoptreden

Mediatrainingen